WebInnsyn brukerveiledning

Systemkrav

Løsningen er utviklet og testet på Windows med siste gjeldende versjoner av nettleserene Microsoft Internet Explorer, Mozilla Firefox og Opera. Det er mulig at løsningen vil virke med andre operativsystemer og nettlesere, men dette kan ikke garanteres.

Kartene kan vises enten som SVG (vektor) eller PNG (bildefiler). For best kvalitet og funksjonalitet anbefales SVG. Noe funksjonalitet vil forsvinne med PNG-visningen, men den kan være aktuell ved eventuelle kompatibilitetsproblemer eller for nettlesere med dårlig SVG-ytelse. En sammenlikning:

Visning PNG SVG
Installasjon Ingen Ca. 2MB hvis <IE9, ellers ingen
Kartkvalitet God Best
Tooltips Nei Ja
Klikkbart innhold Nei Ja
Funksjoner Begrenset Alle

Hvis du benytter Internet Explorer 8 eller eldre og vil vise SVG-kart, så må du installere Adobe's SVG Viewer. Denne vieweren blir ikke lenger oppdatert, men har ingen kjente sikkerhetsproblemer og fungerer på Windows opp til og med versjon 7 og Server 2008 med 32bits Internet Explorer. Ellers er SVG-støtte innebygget i de nyeste versjonene av alle de mest populære nettleserne.

Merk at målestokkriktig utskrift ikke kan garanteres i alle nettlesere. Det er variasjoner i skalering i de ulike nettleserne og i tillegg kan unøyaktigheter oppstå i forbindelse med ditt lokale skriveroppsett. Med Opera, Firefox, Chrome og Internet Explorer på Windows skal det imidlertid bli rett. Du kan f.eks. måle utskriftens rutenett med en linjal for å kontrollere.

Nedlasting av Adobe SVG Viewer (for IE8 og eldre)

Last ned: http://download.adobe.com/pub/adobe/magic/svgviewer/win/3.x/3.03/no/SVGView.exe

Merk: Du må ha administratorrettigheter for å installere.

Test din installasjon av Adobe SVG Viewer. Du skal se en sirkel.

Nedlasting av TerraExplorer

For visning av 3D-innhold: SkylineGlobe

PDF-leser

Dokumenter og vedlegg forligger ofte som PDF-filer. Du må installere en PDF-leser for å vise disse. En populær, liten og gratis variant er Foxit Reader.

Til toppen av siden Valid XHTML 1.0!